Как да се справим с желанието за пазаруване на нови вещи?

При процес на подреждане е важно да спрем да добавяме нови и нови вещи, за да можем да завършим и да постигнем крайния ефект, който желаем. Повече за процеса на подреждане четете тук.

Често обаче сме привлечени от гръмките оферти на черен петък, ликвидация, разпродажба.

Запитайте се колко вещи купени от разпродажба имате и колко от тях всъщност използвате? Ще закупите ли същите стоки ако не са намалени?

Запитайте се защо?

Направете следния експеримент:

Когато решите пазарувате онлайн – поставете в кошницата всичко, което харесате без да мислите за стойността. Когато приключите с избора прегледайте продуктите поставени в кошницата.

Сумата е огромна? Често избираме да купим само част от избраните, но при следващото намаление купуваме останалите и това, че разпределяме във времето покупките не прави купуването по приемливо и изгодно.

Огледайте артикулите и премахнете тези, които сте избрали единствено, защото са намалени. След това премахнете и тези, които няма с какво да комбинирате с вещите, които имате. Извадете от кошницата и тези, които са подобни на тези, които вече притежавате. Прегледайте отново останалите артикули. Имате ли нужда от тях? За какво ще ги използвате и закупуването им с какво ще подобрят живота ви и вашето ежедневие?Надявам се, че в края на тази експеримент резултата е КОШНИЦА = 0 лв.

Време да се изправим пред себе си и да си обещаем да спрем да прахосваме времето си в опити да натискаме бъркотията в кутии, шкафове, тавани, мазета или под леглото. ⁣Време е да видим сметката на бъркотията на този крадец на време, пари и радост.⁣

За това са нужни обаче ясни стъпки и стратегия за действие, укротяване, обуздаване и ликвидиране на бъркотията, творческия безпорядък и повтарящия се рефрен „Това може някога да потрябва.“⁣

Може ли да се подреди веднъж и за винаги, да се запази лесно след това?⁣ Отговорът е да!⁣⁣

Вещите ни завладяват, диктуват живота ни, превземат пространството ни.⁣ Подреждането е път към осъзнато притежание.⁣⁣ Подреждането не е равнозначно на изхвърляне на голямо количество вещи.⁣ Подреждането е осъзнаване на притежанието ни и нуждата ни тук и сега от определен вид и количество вещи.⁣⁣

Търсиш ли помощ в това да откриеш правилния път за излизане от този коловоз? ⁣

 Екипът на Need for Neat може да ти помогне да откриеш най-правилното решение за теб.⁣ Научи повече за услугите, които предлагаме ТУК.

Вашият коментар