Споделено: Едно великолепно пътешествие

Да работиш с Калина е много лично преживяване. Осъзнавам го сега, когато искам да споделя впечатления и резултати и в същото време искам да ги запазя само за себе си.

 “В началото бе хаосът.”  

Във времето установих, че концепцията за творчески хаос е нищо повече от удобно измъкване от признанието за хаоса в живота ми изобщо. Идеално ми пасваше… докато на хоризонта не се появи Калина и с пет приказки ме извади от сладката заблуда, че всичко е нормално и наред.  Да, хаосът е нещо естествено – всяка подредена система се стреми към саморазпад и това ще го прочетете във всяка книга, изследваща управлението на системи. Но хаосът не бива да се превръща в нещо нормално. Нормално е да му противостоим.  Хаос около теб – хаос и в главата! 

Всички имаме различен праг на търпимост. 

Или както казва свекърва ми, ако едно нещо те дразни, като го погледаш малко по-дълго, ще му свикнеш….ужасно вярно. 

Ето защо поглед отвън е нужен. При това поглед, който е професионално трениран да намира “нулевия пациент” на хаоса. С Калина изпробвахме и двата подхода:

1 – изриваме и подреждаме: прекарахме 8 часа заедно и беше изцеждащо като малко неща в тоз живот;

2 – поговорихме, пихме чай със сладко от смокини и аз я поканих да ми каже какво вижда. Това се случи година по-късно.

Иска се смелост. 

Да се откажеш от оправданията си. И да започнеш да се подреждаш. Да видиш себе си в прашасалата най-красива мебел, забита в ъгъла на стаята и да се извадиш от там. Да видиш купчините вещи, които заемат мястото на радостта, смеха, въздуха и хората в живота ти! Не, Калина няма да дойде и да ти изхвърли вещите. Няма да ти каже кое как да бъде в твоя си живот. Работата с Калина ще стартира процес, в който домът ти да започне да отразява животът ти в момента, този, който си в момента. И да ти помага – на човека, който си сега. Ще започне да се диша по-леко! Да се спи по-добре! И една сутрин осъзнаваш, че вече се събуждаш с енергия и в дом, който те посреща подреден и това е твоят дом. Домът на човека, който си сега.

Преди и след.

Вероятно всички това очакват – снимки преди и след (с купища драматично размятани вещи и почти изглед за списание след това). 

Моето преди и след е различно от твоето. Моето преди и след носи смисъл и заряд само на мен, твоето – само на теб. Смисълът не е в идеално подредения гардероб (и това ви го казва една дева ;), смисълът е в постигането на “точно толкова, колкото ми е нужно на мен”, в култивирането на осъзнатост към притежанието и придобиването на вещи. 

Това е едно великолепно пътешествие!

С благодарност и респект,

Г.

Всеки от нас има собствена история и ритъм на живот. Като консултант разбирам и уважавам пътя на всеки един от клиентите ми. Когато ви е трудно, съм тук, за да подам ръка за помощ; когато се колебаете, съм с вас, за да изговорим притесненията. Ако сте готови да поемете и вие това великолепно пътешествие и да се събудите един ден в дома, който отразява това, което сте – потърсете ме!

Вашият коментар