Време за есенно подреждане

Практични съвети за есенно разчистване и пазаруване

Отива си лятото идва есента.
Пак настъпи време за смяна на дрехите и пазаруване на нови вещи за цялото семейство.

Преди да започнете пазара, отделете си време да проверите с какви дрехи разполагате вие и децата и в какво състояние са те. Прегледайте, кои от дрехите са умалели, както от изминалия сезон, така и за предстоящия.

Отделете ги и ги предайте на следващия за ползване или рециклирайте. Чудесна възможност да освободите място, което не е необходимо да заемате с нови придобивки, а и може да преоткриете находки, които да са супер попадения. Винаги потърсете първо за скрити съкровища в собствения си гардероб. 

Направете си списък на необходимите ви вещи за закупуване, като се съобразите с активностите, които предстоят. Какви дрехи изискват, както и какъв е оптималния брои, който ви е необходим. Всяко дете расте с различни темпове и има своите периоди на интензивно израстване или на смяна на “стила”, както и самите ние.

Вземете предвид какви са предпочитанията на детето и в какво се чувства удобно, като цвят, кройка и материя. Макар че не може предварително да преценим с колко ще порасне детето, не купувайте много по – големи размери и бройки дрехи.

Защо е важно да отчетете желанието на детето да носи определен тип дрехи или да притежава по-малка/голяма бройка дрехи?

В желанието си да бъдем добри родители и да подсигурим уреден и комфортен живеят на децата си ги затрупваме с вещи, включително дрехи и аксесоари.

Преценили сме, че е добре за тях, водени от житейския си опит. Децата обаче имат свое усещане за удобно, практично и красиво.

Имат своя индивидуалност и желание да се представят пред обществото и свой начин да опознават света. Така, с помощта на родителите, които отчитат индивидуалните нужди на децата си, могат да се  избегнат много драми, напрежение във взаимоотношенията. Така може и да се оптимизира пазара, като се спестят и финансови средства.

Съставете списък на необходимите за закупуване артикули и го обсъдете с децата си, когато са в подходяща възраст и договорете параметрите на пазара. Когато е възможно, възложете на децата да изберат и набележат предварително избраните от тях артикули  в онлайн магазин. 

Истината е, че малка част от закупените артикули ще се използват, затова започнете с абсолютните си фаворити и тези от дрехите, които са най-функционални. 

Защото по необходимо е да си подарите време заедно. За едно семейство това е  инвестиция в щастливи и пълноценни взаимоотношения.

Вашият коментар